Σελίδες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το τραγούδι της ημέρας - ο κυρ Αντώνης - Στέλιος Καζαντζίδης

Ανακοίνωση

 

Αγαπητοί γονείς,
την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Τριών Ιεραρχών.
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κερκίνης θα πρέπει να έρθουν στης 9.00 π.μ. και τα λεωφορείο θα ξεκινήσει από Νεοχώρι και Λιβαδιά στις 8.45 π.μ. Η αναχώρηση από το σχολείο θα γίνει περίπου στις 10.30 π.μ.
                                                                                                              Να λίγα πράγματα γι' αυτούς
 Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μέγιστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος...».
                                                                

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Το 1996 ο Δήμος Σερρών ίδρυσε το κέντρο Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σερρών ανέλαβε τη συγκέντρωση των εκθεμάτων του φυτικού και του ζωικού βασιλείου. Το Κέντρο Προστασίας μετεξελίχθηκε σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2007 σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών.
Σκοπός της λειτουργίας του μουσείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η συνεργασία με συλλόγους, φορείς, και την εκπαίδευση για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.

Εκδρομή Σέρρες - 24 Ιανουαρίου 2014

Μετά από όλες τις χώρες της Ευρώπης φτάνει και εδώ στην Ελλάδα η ολοκαίνουργια ταινία του DISNEY CHANNEL, FROZEN που φυσικά δεν θα το έχανε κανείς, σωστά?Τέλος πάντων, το Δημοτικό Σχολείο Κερκίνης οργάνωσε μια εκδρομή στην Σέρρες για την ταινία FROZEN σε 3D και στο μουσείο φυσικής ιστορίας που θα πρέπει να επισκεφθείτε. Μην σας πολυλογώ μπείτε και δείτε.